Después de la violencia… (Part II)

Aquest projecte vol elaborar una interrogació sobre la violència que se’n deriva de la diferència sexual, tensant, problematitzant, les categories amb les quals els discursos hegemònics ens obliguen a entendre què significa ser una dona. Aborda les maneres de submissió que estan inscrites dins la norma social, que s’incorporen a la nostra identitat i que no requereixen dominació per a ser exercides sobre els nostres cossos i la nostra subjetivitat.
Depilació, menstruació, sobretaula, galanteries de carrer, així com l’inventari de les dones mortes, les violacions de les preses polítiques, la llei sobre l’abortament, ingressen als nostres cossos com una costura a màquina.
Descosir, embastar, brodar, trobar les paraules, moure’s, descalçar les petjades de la violència i les imatges sobre què significa ser dona, sobre què significa viure amb aquestes violències. Una lluita contra els discursos hegemònics, un esforç
de singularitzar-nos. D’això tracta aquest projecte: “Después de la Violencia… sus Huellas”.

Sota l’enfoc de l’art col·laboratiu, set dones, hem coïncidit en la creació d’una intervenció escènica, un híbrid difícil de classificar, que escapa, tal com ho fa la diferència sexual, de les categories hegemòniques. Dansa, moviment, actuació, no ficció, ficció, escriptures diverses, diversos textos; convergeixen en una escena que transcorre sobre un terra tapissat de sabates, unes pareds escrites, una taula i una cadira.

 

Pàgina Web Projecte

www.despuesdelaviolencia.net

Participació

Plantejament general del projecte,
Escenificació - Intervencions espaials,
Registre fotogràfic
Elaboració material imprès
Elaboració imatges difusió electrònica - Xarxes socials

Intervencions

Paseo Ahumada - Santiago de Chile 
Facultad de Ciencias Sociales - Universidad de Chile
Fundación Heinrich Böll

Període

2016